Hrana se ne baca

mliječni proizvodi

Sir

Pohranjivanje

Siru je potrebna ograničena količina zraka kako bi mogao disati bez isušivanja. Sir čuvajte u sirnom platnu, vosak-papiru ili hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku. To će mu omogućiti da diše dovoljno da spriječi rast plijesni, istovremeno zadržavajući miris sira. Sir koji se ostavi u originalnom plastičnom pakiranju ili koji je čvrsto umotan u plastiku može se „znojiti“ i potaknuti brži rast plijesni. Vrijeme čuvanja sira razlikuje se između različitih vrsta. Općenito, što je sir tvrđi, to će dulje trajati.

Zamrzavanje

Sir se može zamrznuti, ali može doći do značajnog gubitka teksture i okusa. Zamrznuti sir stoga je najprikladniji za kuhanje. Rezanje sira prije zamrzavanja olakšava upotrebu i može smanjiti propadanje.

Vijek trajanja u zamrzivaču:

Oko 2 mjeseca.

Povratak na popis