Hrana se ne baca

Ostalo

Meso

Pohranjivanje

Ako je moguće, uklonite plastičnu ambalažu s mesa jer ona uzrokuje „znojenje“ mesa. Meso mora biti prekriveno ili čuvano u posudi ili vrećici kako se ne bi isušilo te mijenjalo teksturu. Poželjan način čuvanja u staklenoj je posudi koja ima mogućnost hermetičkog zatvaranja (+ vakuumsko zatvaranje). Koristite posude koje sprječavaju dodir mesa s drugom hranom i curenje.

Meso treba čuvati na najnižoj (najhladnijoj) polici hladnjaka.

Sirovo i kuhano meso treba čuvati odvojeno.

Sirova perad i riba te mljeveno meso mogu se čuvati u hladnjaku najviše 1 do 2 dana, dok crveno meso može stajati 3 do 5 dana. Kuhano će meso u hladnjaku trajati od pet do sedam dana.

Zamrzavanje

Sirovo meso kupljeno u trgovini može se zamrznuti, ali sirovo meso koje je bilo zamrznuto i odmrznuto ne smije se ponovno zamrzavati.

Kuhano meso može se zamrzavati. To je odličan način za pripremu domaćih „gotovih obroka“ i sprječavanje rasipanja ostataka hrane.

Sirovo mljeveno meso i manji komadi u zamrzivaču ne traju jednako dugo kao veliki komadi.

Okus kuhanog mesa i peradi promijenit će se dugotrajnim zamrzavanjem.

Najsigurniji način odmrzavanja mesa je u hladnjaku. To traje neko vrijeme, stoga isto dobro isplanirajte!

Vijek trajanja u zamrzivaču:

Od 3 do 6 mjeseci.

Povratak na popis