Hrana se ne baca

VOĆE

Breskve i nektarine

Pohranjivanje

Ako kupite ovo voće i procijenite da nije dovoljno zrelo za konzumaciju, pohranjivanje u papirnatu vrećicu na jedan ili dva dana ubrzat će proces sazrijevanja.

Izbjegavajte čuvanje ovog voća u hladnjaku dulje od 48 sati jer će dehidrirati, koža će se naborati, a meso brzo postati brašnasto.

Imajte na umu da banane, jabuke i kruške proizvode etilen, plin koji uzrokuje sazrijevanje drugog voća. Ako želite da breskve i nektarine brže sazriju, možete ih pohraniti uz ovo voće, a ako su već zrele, čuvajte ih odvojeno kako bi trajale duže.

Zamrzavanje

Narežite breskve ili nektarine, izvadite koštice i zamrznite ih u zatvorenoj vrećici koju ste označili.

Vijek trajanja u zamrzivaču:

Do 6 mjeseci.

Povratak na popis