Hrana se ne baca

Besplatna projekcija dokumentarnog filma

Just Eat It – A Food Waste Story

„Just Eat It – A Food Waste Story” – višestruko nagrađivani dokumentarni film koji postavlja važno pitanje o održivosti globalnog prehrambenog sustava kakav danas poznajemo i potiče nas da razmislimo o svojim navikama i odnosu prema hrani.

U okviru projekta „Hrana se ne baca“ Dukat za građane Zagreba, Karlovca i Bjelovara osigurava besplatne projekcije ovog iznimnog dokumentarnog filma, a ususret blagdanskom razdoblju kad bacanje hrane raste i do 25 posto u odnosu na ostatak godine.

Prijavi se za besplatnu projekciju!

Prijavi se za besplatnu projekciju u Zagrebu, Karlovcu ili Bjelovaru te u ugodnom ambijentu i uz besplatne kokice osvijesti globalni problem bacanja hrane. Saznaj i kako promjenom vlastitih navika možemo postati dio nužne i pozitivne promjene.

Nakon što ste ekspresnom brzinom svojim prijavama popunili sva slobodna mjesta za projekciju koja će se održati 30. studenog, otvaramo novi datum za sve one koji nisu uspjeli osigurati svoje mjesto!

Prisustvuj projekciji filma „Just Eat It – A Food Waste Story“ u kinu Urania, 5. prosinca 2023. u 19 sati.

Kapaciteti dvorane su popunjeni i prijave su zatvorene.

Prisustvuj projekciji filma „Just Eat It – A Food Waste Story“ u Kinu Edison koja će se održati 22. studenog od 18 sati.

Prijave su zatvorene.

Prisustvuj projekciji filma „Just Eat It – A Food Waste Story“ u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar koja će se održati 29. studenog od 18 sati.

  sva polja obvezno ispuniti

  “Just Eat It: A food waste story” višestruko je nagrađivani dokumentarni film koji istražuje problem nastajanja enormnih količina otpada hrane u svijetu. Film prati šest mjeseci života američkog para, Jennifer Rustemeyer i Granta Baldwina, koji odlučuju u tom razdoblju živjeti isključivo od hrane koja bi u protivnom završila kao otpad. Kroz njihovo iskustvo saznajemo više o šokantnim razmjerima stvaranja otpada od hrane u globalnim lancima opskrbe hrane; od proizvodnje i prerade hrane preko sektora trgovine i ugostiteljstva.

  Film istražuje uzroke i posljedice problema bacanja hrane, uključujući nepotrebno trošenje resursa, ekološke posljedice i socijalne implikacije. No, istovremeno daje nadu i inspiraciju da kao pojedinci možemo smanjiti nastajanje otpada od hrane i na taj način pridonijeti rješavanju problema prekomjernog bacanja hrane.

  Film sadrži prijevod na hrvatski jezik.

  pogledaj trailer

  Newsletter

  Pretplati se i najbolji savjeti stižu u tvoj inbox